Trabzon'da Fındık Verim ve Kalitesini Artırmaya Yönelik Toplantılar Başladı Trabzon'da Fındık Verim ve Kalitesini Artırmaya Yönelik Toplantılar Başladı

Olay, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bir evde gerçekleşti. 85 yaşındaki G.Ç. isimli kadın ile 39 yaşındaki G.Ç., sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilendi.
Durum, dün saat 16:00 sıralarında yakınlarının haber alamaması üzerine ortaya çıktı. Endişeli yakınları durumu hemen 112 Acil İhbar hattına bildirdi. İhbar üzerine olay yerine giden Acil Yardım ve İtfaiye Ekipleri, evde yoğun soba dumanıyla karşılaştı. Yapılan incelemede, G.Ç. isimli kadının yatak odasında hareketsiz yatarken, G.Ç. isimli şahsın kendi odasında bilinci kapalı halde bulundu.
Kontroller sonucunda, G.Ç. isimli kadının olay yerinde yaşamını yitirdiği, G.Ç. isimli şahsın ise ağır yaralı olduğu belirlendi. İlk yardım ekipleri, bilinci kapalı olan G.Ç.'ye müdahale ettikten sonra ambulansla Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alındı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Sobadan sızan karbonmonoksit gazının neden olduğu bu trajik olay, bölgede tedbirlerin artırılmasını gündeme getirdi.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Ayşe Sancak