Toplantıda, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin yeni atamaları da duyuruldu. Özel Kalem Müdürlüğü'ne Hasan Selim atanırken, Genel Sekreter Yardımcılıklarına Fatih Göktaş ile Erdoğan Beder, TİSKİ Genel Müdürlüğü’ne İbrahim Kul, genel müdür yardımcılıklarına ise Nurettin Tandoğan ve Ahmet Koz getirildi.

Başkan Genç, şehirde yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Pazarkapı mahallesindeki altyapı çalışmalarının hızla devam ettiğini ve bölgenin yeni bir yaşam alanına dönüştürüldüğünü belirtti. Ayrıca, Ortahisar Belediyesi tarafından yapılan Tünel Akvaryum'un büyük ilgi gördüğünü ve çocuklar için yeni bir eğlence alanı ihalesinin yapıldığını açıkladı. Planlanan bu alanın Temmuz ayında tamamlanması bekleniyor.

Gümüşhane'de Hayata geçirilen projelerle bölgeye ait yöresel ürünler dünyaya tanıtılıyor Gümüşhane'de Hayata geçirilen projelerle bölgeye ait yöresel ürünler dünyaya tanıtılıyor

Başkan Genç ayrıca, şehirde devam eden birçok altyapı ve hizmet projesinden de bahsetti. Otogarın yapımı sonrasında Ortahisar Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi hizmet birimlerinin yer değiştirdiğini, Tonya Pazaryeri ve Gençlik Merkezi inşaatlarının devam ettiğini ve birçok cadde ve yerleşim bölgesinde sağlıklaştırma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Hafif raylı sistem konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Başkan Genç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ile yapılan görüşmeler sonucunda protokol imzalanacağını ve projenin başlatılacağını belirtti. İlk etapta Akçaabat ve Yomra bölgelerini içerecek olan projenin, şehir içi trafik sorununa önemli bir çözüm oluşturacağına inandıklarını vurguladı.

Toplantıda ayrıca, 2023 yılı faaliyet raporunun da oy çokluğuyla kabul edildiği bildirildi.

TAKA/HABER MERKEZİ

Editör: Birol Sancak