Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç liderliğinde, Trabzon'un vatandaşlarının rahat bir yaz mevsimi geçirebilmesi için hazırlıklar tamamlandı. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesindeki ilaçlama ekipleri, Başkan Genç'in özel ilgisiyle 18 ilçede hummalı bir çalışma gerçekleştirdi.

Halk sağlığını ön planda tutarak ve Trabzon'un daha temiz ve yaşanabilir bir şehir olması hedefiyle hareket eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi, özellikle sivrisineklerin üremesi muhtemel alanlarda titizlikle çalıştı. Rögarlar, kirli su birikintileri, yağmur suyu drenajları ve menfezler gibi potansiyel üreme alanlarında vektörle mücadele faaliyetleri yürütüldü.

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından kurulan 10 ekip, 18 ilçenin rögarlarını, kirli su ve yağmur suyu kanallarını on beş günde bir ilaçlayarak, vektörle mücadele çalışmalarını sürdürdü. Bu süreçte, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile yapılan protokol çerçevesinde, Büyükşehir Belediyesi personeline düzenli eğitimler verildi.

Trabzon ve Çevresinde Hava Durumu Yağışlı Hava Bekleniyor, Yüksek Kesimlere Kar Yağışı Trabzon ve Çevresinde Hava Durumu Yağışlı Hava Bekleniyor, Yüksek Kesimlere Kar Yağışı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı açıklamada, halk sağlığını korumak ve şehri daha yaşanabilir hale getirmek amacıyla vektörle mücadele çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği belirtildi. Belediye, yaz sezonuna hazır olmak için teknik personel, araç gereç ve ilaçlama makineleriyle donatıldığını vurguladı. Vatandaşların şikayet ve taleplerini iletmek için sosyal medya hesaplarından veya 'Alo 153' numaralı hattı arayabilecekleri hatırlatıldı.

Muhabir: AYTEKİN AKAY