Görüşmede, Trabzon'un ekonomik göstergelerindeki gerileme, sanayileşme ve ihracatın artırılması için karşılaşılan engeller detaylı bir şekilde ele alındı.

STK liderleri, Trabzon'un potansiyelini maksimum düzeye çıkarmak, istihdamı artırmak ve bölgenin kalkınmasını sağlamak adına çözüm bekleyen sorunları içeren bir dosya ile Bakan Uraloğlu'na başvuruda bulundu. Gürdoğan, özellikle sanayicilerin arsa bulma sorunundan kaynaklanan yatırım sıkıntısına dikkat çekerek, "Yatırım Adası"nın bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Su Ürünleri, Tekstil, Mobilya ve Gemi İnşa sektörleri için İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri kurulması ve Trabzon'un yatırım teşvik kategorisinin revize edilmesi gibi önerilerle çözüm yolları sunuldu.

Toplantıda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon'un kalkınması için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "Sivil toplum kuruluşlarının görüşleri bizim için çok değerli. Birlikte çalışarak, bölgeye katkı sağlamak için el birliğiyle çözümler üreteceğiz" dedi. Toplantı sonunda, önümüzdeki aylarda tüm Trabzon milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla bir toplantı düzenlenmesi ve sorunların detaylı bir şekilde ele alınıp çözüm sürecine geçilmesi kararı alındı.
TAKA/HABER MERKEZİ

Editör: Ayşe Sancak