Yem Fiyatlarındaki Artış Çiftçiyi Zorluyor: Üreticinin Başı Yine Yanacak Yem Fiyatlarındaki Artış Çiftçiyi Zorluyor: Üreticinin Başı Yine Yanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Hava Yolları ile Trabzon ve Suudi Arabistan arasında yaz döneminde başlayacak olan direkt uçuşlar hakkında bilgi verdi. 4 Haziran'dan itibaren başlayacak bu seferlerle birlikte Trabzon'dan hem Cidde'ye hem de Riyad'a doğrudan seyahat edilebilecek. Bakan Uraloğlu, bu gelişmenin Trabzon'un turizmi ve ekonomisi için büyük bir fırsat olduğunu belirtti.

Bakan Uraloğlu, "Bu sayede Trabzonlu vatandaşlarımız sanki şehirlerarası yolculuk yapar gibi Cidde ve Riyad’a gidebilecek. Ayrıca Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki vize kolaylığı ile birlikte bu seferlerin başlaması başta Trabzon olmak üzere bölge şehirlerin turizmine ve ticaretine de önemli katkı sağlayacak. Karşılıklı seferler ile Riyad ve Cidde’den de Trabzon’a da binlerce turist gelecek" şeklinde konuştu.

Bakan Uraloğlu ayrıca, direkt uçuşların haftada 5 kez olacağını ve seferlerin yaz dönemi boyunca devam edeceğini belirtti. Bu seferlerin Trabzon'un turizmi ve ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Özellikle hac ibadeti ve umre seyahatlerini gerçekleştirecek vatandaşlar için de bu direkt uçuşların büyük bir kolaylık olacağını vurguladı.

Son olarak, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki elektronik vize uygulamasının da bu direkt uçuşları desteklediğini ve iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendireceğini belirtti. Hem elektronik vize hem de direkt uçuşların Trabzon ve çevre iller için büyük bir fırsat olduğunu vurguladı.

Muhabir: AYŞE SANCAK