Birincioğlu, konuşmasında şunları dile getirdi: "T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan 12. Kalkınma Planı'nın hedeflerine uygun olarak planladığımız festivalde; bilgi üretme, sorgulama, araştırma, öğrenme, geliştirme isteği ve düşünce sistematiğini yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. Ayrıca katma değeri yüksek ürün ve hizmetlerin geliştirilmesine katkı sağlamayı, toplumsal sorunlara çözüm üreten projeleri teşvik etmeyi hedefliyoruz. İkiz dönüşümü destekleyen, insan odaklı, çevik, işbirliğine dayalı ve etkin işleyen bir bilim, teknoloji ve yenilik ekosistemi oluşturmayı amaçlıyoruz."

Hac Eğitim Seminerleriyle Hacı Adaylarına Yolculuk Öncesi Hazırlık Hac Eğitim Seminerleriyle Hacı Adaylarına Yolculuk Öncesi Hazırlık

Festivalin dört ana kategoride düzenleneceğini belirten Birincioğlu, bu kategorileri şu şekilde sıraladı:

İnsansız Hava Araçları Kategorisi,
İnsansız Kara Araçları Kategorisi,
İnsansız Deniz Araçları Kategorisi, ve
Serbest Kategori

Birincioğlu, festivalin ödüllü bir yarışma olduğunu da vurgulayarak, "Festival kapsamında toplam 2.5 milyon TL ödül ve nakdi destek verilmesi öngörülüyor. Başarı ödülleri, kategori türüne ve seviyesine göre 10,000 TL ile 100,000 TL arasında değişecek. Ayrıca çalışmaları gerekli şartları sağlayan projeler, prototip üretiminde kullanılmak üzere 3,000 TL nakdi destek alacaklar." dedi.
Trabzon Teknoloji Festivali (TTFEST) başvurularının 15 Ocak 2024 tarihinde başladığını ve son başvuru tarihinin 29 Şubat 2024 olduğunu da belirten Birincioğlu, detaylı bilgi ve teknik şartnamelerin TTFEST resmi web sitesi olan https://ttfest.org/ adresinden edinilebileceğini sözlerine ekledi. Ayrıca, festival kategorileri ve ödül tablosunun da basın bildirisi ekinde sunulduğunu ifade etti.
TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT