Asgari trafik şartını yerine getiremeyen 174 internet haber sitesine müeyyide uygulanmadı Asgari trafik şartını yerine getiremeyen 174 internet haber sitesine müeyyide uygulanmadı

Çelebi, Tarihi Avrasya Pazarı Derneği Başkanı Muzaffer Beşinci'yi ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Başkan Çelebi, Pazarkapı'da gerçekleştirilen yeni düzenlemenin, bölgenin önemli bir çekim merkezi haline gelmesini sağlayacağını belirtti. Özellikle Tarihi Avrasya Pazarı'nın, Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi ve Planetaryum gibi diğer projelerle birlikte Trabzon'un hem yerel halkı hem de turistler için cazip bir nokta haline geleceğine dikkat çekti.


Tarihi Avrasya Pazarı'nda dükkanların yavaş yavaş açılmaya başladığını ve hareketliliğin arttığını belirten Çelebi, burada öncelikli olarak Trabzon'a özgü ürünlerin ve hediyelik eşyaların satılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, kadın girişimcilerin sayısının artmasıyla birlikte bu durumdan ayrıca memnuniyet duyduklarını dile getirdi.


Başkan Çelebi ve Meclis Başkanı M. Şadan Eren, Tarihi Avrasya Pazarı'ndaki işletmeleri ziyaret ederek yerinde incelemelerde bulundular. TTSO'nun bu tür girişimlerle Trabzon'un turizm potansiyelini arttırmaya yönelik çabalarının devam edeceği belirtildi.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Ayşe Sancak