Başkan Çelebi, modern tarım ve hayvancılık uygulamalarının Trabzon'da daha fazla yaygınlaşması gerektiğini vurgulayarak, alternatif tarım ürünleri, katma değeri yüksek ürünlerin üretimi, güneş enerjisi gibi yenilenebilir kaynaklardan enerji sağlayan tesisler, modern seralar ve ahırlar, yeni sulama yöntemlerinin kullanımı gibi projelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. Başkan Çelebi, TTSO olarak bu projelere uzmanlar aracılığıyla destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Geleneksel İmece Geleneği Giresun'un Çanakçı İlçesinde Yeniden Canlanıyor Geleneksel İmece Geleneği Giresun'un Çanakçı İlçesinde Yeniden Canlanıyor

Ziyaret sırasında ayrıca TTSO tarafından planlanan ve somon üretimine katkı sunacak Kapalı Devre Yavru Balık Üretim tesisi projesinin son durumu değerlendirildi. Ayrıca su ürünleri kooperatiflerinin talepleri ve diğer tarım konuları da görüş alışverişinin bir parçasıydı.

Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan, modern tarım ve hayvancılık projeleri, uygulamalar ve diğer konular hakkında TTSO heyetine bilgi verdi ve işbirliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Görüş alışverişi, şehirde tarımın daha da gelişmesi ve verimli bir şekilde ilerlemesi için atılan adımların bir parçası olarak önemli bir rol oynadı.
TAKA/AYŞEN KARABİNA 

Editör: Ayşe Sancak