Vali Yıldırım, şu sözlere yer verdi: "Necip milletimizin ölüm kalım savaşının inanç ve vatan aşkıyla mayalandığı, büyük zaferle neticelendiği yeniden dirilişin tarihi olan 23 Nisan, umutların kırıldığı bir dönemde milletimizin yeniden ayağa kalktığı çok özel bir gündür."

23 Nisan'ın Türkiye için sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının değil, aynı zamanda halkın yönetime tam anlamıyla hâkim olması bakımından da önemli olduğunu vurgulayan Vali Yıldırım, ulusal egemenliğin hürriyetin, eşitliğin ve adaletin temel dayanağı olduğunu ifade etti. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, Türkiye'nin modern dünya ile bütünleşmesi ve demokrasinin olgunlaşması sürecinde önemli bir rol oynadığını belirtti.

Gümüşhane'de Hayata geçirilen projelerle bölgeye ait yöresel ürünler dünyaya tanıtılıyor Gümüşhane'de Hayata geçirilen projelerle bölgeye ait yöresel ürünler dünyaya tanıtılıyor

Mesajında çocuklara seslenen Vali Yıldırım, onların milletin geleceği olduğunu vurgulayarak, millî ve manevi değerlere bağlı ve çalışkan nesiller olarak yetişmelerinin önemine dikkat çekti. Ayrıca, bu sorumluluğun aynı zamanda şehitlere ve gazilere olan bir borç olduğunu hatırlattı.

Vali Yıldırım, mesajını Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, şehitleri ve gazileri minnetle anarak sonlandırdı. Dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi temennisinde bulunarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Muhabir: BİROL SANCAK