Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bulunan Güzel Sanatlar Lisesi ile Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yer alan Devlet Güzel Sanatlar Lisesi arasında gerçekleşen kardeşlik projesi büyük ilgi gördü. Proje kapsamında Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Sezgin Erkol ve görsel sanatlar öğretmeni Şükran Üst, projeyi yazarak hayata geçirdiler.

Bu proje kapsamında Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi'nden 17 öğretmen ve 29 öğrenci Bakü'ye gitti. Bakü şehrinin mimarisi, sanatı, kültürü ve müzelerini yakından gören Trabzon ekibi, kentten büyük bir hayranlıkla ayrıldı. Görsel sanatlar öğretmeni Şükran Üst, bu deneyimin kendileri için verimli olduğunu ifade ederek, Bakü'de yaşadıkları güzel anıları paylaştı.

Yeni Zigana Tüneli 1 Yaşında: Doğu Karadeniz'in Değişen Yüzü Yeni Zigana Tüneli 1 Yaşında: Doğu Karadeniz'in Değişen Yüzü

Üst, proje koordinatörlüğünü Bakü'den gelen görsel sanatlar öğretmeni Ilgar Akbarov ile birlikte yürüttüklerini belirtti. Bakü'yü gezerken Türkiye'den geldiklerini öğrenenlerin büyük bir sevgiyle karşıladığını ve Türkleri çok sevdiklerini dile getirdiklerini aktardı. Ayrıca öğrencilerle birlikte Azerbaycan'da şehitlerin anıt mezarını ziyaret ettiklerini ve bu deneyimin hem öğrenciler hem de kendileri için unutulmaz olduğunu vurguladı.

Şükran Üst, 27 Mayıs'ta ise Bakü Güzel Sanatlar Lisesi'nin Trabzon'a geleceğini ve ortak bir resim sergisi ve konser düzenleneceğini belirtti. Bu kardeşlik projesinin kültürel alışveriş ve dostluk bağlarını güçlendirdiği vurgulanırken, öğrencilerin uluslararası anlamda deneyim kazanmalarının önemi de özellikle altı çizildi.

Muhabir: BİROL SANCAK