Trabzon'un Araklı ilçesinde bulunan Taşönü Mahallesi'nde yer alan Araklı Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi'nden çıkan atık suların kaçak bir şekilde Karadeniz'e deşarj edildiği ortaya çıktı. CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Ahmet Kaya, bu skandalın üzerine giderek gece geç saatlerde atık su taşıyan kamyonu takip etti ve kaçak deşarj anını kayda aldı. Kaya, "Böyle vicdansızlık olamaz. Bu bir insanlık suçudur" diyerek tepki gösterdi.

Rize ve Trabzon illerinin çöplerinin boşaltıldığı katı atık tesisinin, atık sularını kaçak bir şekilde Trabzon'un Değirmendere mahallesinden doğrudan Karadeniz'e deşarj ettiği tespit edildi. Kamyonların Araklı Katı Atık Tesisi'nden gelen atık suları ormanlık alana boşalttığı anlar kayıt altına alındı.

Ahmet Kaya, bu olayın ardından yaptığı açıklamada, Trabzon'un sahil şeridinde biyolojik arıtma yapılmadan kanalizasyon sularının denize deşarj edildiğine dikkat çekti. Araklı'daki çöp tesisinin çevresindeki kötü koku nedeniyle yaşam koşullarının zorlaştığını ve bu kaçak deşarjın insanlık suçu olduğunu vurguladı.

Trabzon Tanıtım Günleri Ankara'da Büyük İlgi Gördü. Ahmet Metin Genç, Hemşehrilerine Teşekkür Etti Trabzon Tanıtım Günleri Ankara'da Büyük İlgi Gördü. Ahmet Metin Genç, Hemşehrilerine Teşekkür Etti

Trabzon'da yaşanan bu çevre sorununa yönelik yetkilileri göreve çağıran Ahmet Kaya, bu tür vicdansız uygulamalara son verilmesi ve çevrenin korunması gerektiğini belirtti.
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Ayşe Sancak