Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, "Influenza salgını bir türlü bitmedi; Eylül ayında başlayan salgın halen devam etmekte" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Havaların değişkenliğiyle birlikte enfeksiyonların da arttığını vurgulayan Yılmaz, "Hava değişimleri zamanı enfeksiyonların en yoğun olduğu zamanlardır. Şu anda hava değişimi zamanı olduğu için enfeksiyon hastalıkları servisinde yer bulamıyoruz. Bu değişim ile birlikte her türlü enfeksiyon karşımıza çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Gürdal Yılmaz, ayrıca, influenza salgınının Eylül ayından bu yana devam ettiğini belirtirken, yaz aylarında grip salgınının azalacağını umduklarını dile getirdi. Koronavirüs salgınının kış aylarında daha belirgin olduğunu ve influenza salgınının altında kaldığını ifade etti. Ancak, virüslerin yayılmasını engellemek için hijyen kurallarına sıkı bir şekilde uyulması gerektiğini vurguladı.

Trabzon ve Çevresinde Hava Durumu Yağışlı Hava Bekleniyor, Yüksek Kesimlere Kar Yağışı Trabzon ve Çevresinde Hava Durumu Yağışlı Hava Bekleniyor, Yüksek Kesimlere Kar Yağışı

Son olarak, dünya genelinde seyahatlerin kolaylaşmasıyla birlikte virüslerin hızla yayılabildiğini ve toplum içinde belli bir bağışıklık oluştuğunda virüslerin yayılma hızının azaldığını belirtti. Bu nedenle, hasta kişilerle temasın sınırlanması, maske kullanımı ve hijyen kurallarına titizlikle uyulması gerektiğini vurguladı.

Editör: Birol Sancak