Trabzon’da şehir içi dolmuş ücretlerine zam yolda. Son zamanlarda akaryakıt başta olmak üzere bir çok kalemde ardı ardına gelen zamlara dayanamayan şoför esnafı zam kararı alacak. Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, şehir içerisinde 14 TL olan dolmuş ulaşım ücretini 20 TL’ye yükseltmeyi planladıklarını söyledi.

AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan Ebeler haftasında ziyarette bulundu AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan Ebeler haftasında ziyarette bulundu

Usta, artan maliyetlerin yanı sıra yaşam koşullarını da göz önünde bulundurarak böyle bir zammın gerekliliğine işaret etti. Dolmuş esnafının zor durumda olduğunu vurgulayan Usta, yakıt masraflarının yanı sıra bakım giderlerinde de ciddi artış yaşandığını dile getirdi. Ayrıca, ilçeler arası ulaşımda da benzer oranda zam beklendiğini belirtti. Usta, UKOME’de yapılacak olan toplantı sonucu zam kararı alınacağını, tarifelerin basılmasının ardından şehir içi ulaşıma zam geleceğini söyledi.

Editör: Birol Sancak