Projenin güneye devam eden kısmında başlamayan çalışmalar, bölgedeki vatandaşları düşündürmekte ve çeşitli soruları gündeme getirmektedir.

Kanuni Bulvarı, şehrin trafiğini rahatlatma ve yeni güzergahlar oluşturma amacıyla hayata geçirilen önemli bir proje olarak bilinmektedir. Ancak projenin güneye doğru genişletilmesi ve Gölçayır üzerinden Maçka yoluna bağlanacak bölümün tamamlanmaması, bölgede yaşayan on binlerce vatandaşın soru işaretleriyle karşı karşıya kalmalarına neden olmuştur.

0E9D1475 854D 4C4E 8Aa6 92Aa9E0251A8

750 metre uzunluğundaki çift tüp Gölçayır Tünelleri, yaklaşık 10 yıl önce tamamlanmış ancak 4 yıl önce girişlerine toprak dökülüp kapatılmıştır. Bu tünellerin bağlantı yollarının neden tamamlanmadığı ve neden kapalı tutulduğu konusunda açıklamalar beklenmektedir.
Ayrıca, Gölçayır, Kutlugün, Düzyurt ve Gözalan bölgelerinde yer alan vatandaşlar, arazilerinin ve evlerinin ne olacağı konusunda belirsizlik yaşamaktadırlar. Bu belirsizliklerin son bulması ve vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için hükümet yetkililerinin bir açıklama yapmaları beklenmektedir.

Trabzon'da yapılmak istenen Kamulaştırma işlemleri, bölge halkı tarafından yakından takip edilmektedir. İmar planları ve kamulaştırma çalışmaları hakkında yeterli bilgiye sahip olamayan vatandaşlar, tapularındaki 18. Madde şerhi nedeniyle alım-satım, bakım ve onarım gibi işlemleri gerçekleştirememektedirler.

1Aa7382B C374 41Fe B182 50B17Fb80Df5

Son olarak, Kanuni Bulvarı Projesi'nin bazı iddialar doğrultusunda revize edildiği ve yolun genişliğinin azaltıldığı söylentileri de şehirdeki vatandaşlar arasında merak uyandırmaktadır.

Tüm bu sorular ve beklenen açıklamalar, Trabzon'da yaşayan insanların geleceği ve şehir trafiği üzerinde önemli etkilere sahip olacaktır. Bu nedenle, hükümet yetkililerinden ve yerel yönetimden, bu konularda açık ve net bilgi verilmesi beklenmektedir.
TAKA/AYŞEN KARABİNA 

Editör: Ayşe Sancak