Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yayla göçü döneminde yaşanabilecek olumsuzlukları minimize etmek amacıyla harekete geçiyor. Kültürel çeşitliliği ve vatandaşların ihtiyaçlarını ön planda tutan Başkan Genç, önümüzdeki günlerde başlayacak olan yayla göçü öncesinde yayla yollarında kar temizleme ve bakım çalışmalarını başlattı.

Akçaabat Belediyesi ve Kamu Kurumları İşbirliği İle İstişare Toplantısı Akçaabat Belediyesi ve Kamu Kurumları İşbirliği İle İstişare Toplantısı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, 25 iş makinesi ve 50 personel ile birlikte yüksek kesimlerdeki yol açma çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Karla mücadele ekipleri, bir yandan karla kaplı yolları temizlerken, diğer yandan kış boyunca hasar alan yolları tespit edip onarım çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Başkan Genç, çalışmaların tamamlanıp kapalı yol kalmayana kadar devam edeceğini belirtiyor. Yayla göçü sürecinde vatandaşların sorunsuz bir şekilde seyahat edebilmeleri için yoğun bir çaba harcandığını vurgulayan Başkan Genç, bu doğrultuda belediye ekiplerinin yoğun bir şekilde çalıştığını ifade ediyor. Yayla ve obalara ulaşımın sağlanması için yolların açık tutulacağını ve ulaşım güvenliğinin sağlanması için mücadelenin devam edeceğini belirtiyor.


Muhabir: BİROL SANCAK