SAĞLIKLI ÇALIŞAMIYORUZ

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon'da Bisiklet Turnuvasına Katılacak Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon'da Bisiklet Turnuvasına Katılacak

Hayal, “Devletlerin vergi gelirlerini toplamak ve hükümetlerin çeşitli alanlarda geleceğe yönelik planlamalar yapmak için bazı verilere ihtiyaçlarının olduğu açıktır. Ancak, bu veriler toplanırken, istenilecek verilerin mümkün olduğunca tek elden alınması, gereksiz bilgi toplamanın önüne geçilmesi ve veri toplama için kullanılan yöntemlerin de sağlıklı çalışması büyük önem arz etmektedir. Görünürde mükellef veya işverenlerden istenilmekle beraber, iktisadi ve sosyal hayata ilişkin ihtiyaç duyulan hemen her veri Mali Müşavirler aracılığıyla toplanılır hale gelmiştir” dedi.

8Df7B2C4 801F 4A72 8F5E C9C22A2D71A9

FEDAKARLIK YAPTIK

Hayal, şöyle devam etti:  “Bizler, devletimiz için her türlü fedakarlığı yapan tıpkı pandemi döneminde olduğu gibi ekonominin çarklarının dönmesi için sağlımızı tehlikeye atarak üzerimize düşen görevleri yüksek sorumluluk bilinci ile yerine getiren bir meslek grubuyuz. Devlet bizim devletimizdir. Tabi ki kriz dönemlerinde herkesin elini taşın altına koyması ve var gücü ile çalışması gereklidir. Ancak, hiçbir kamu gücünün de bir meslek grubuna bu kadar yüklenmeye, insanların psikolojilerini bozmaya hakkı yoktur. Önerilerimize yıllardır sessiz kalınması sebebiyle, büyüyen bu sorunların ortadan kaldırılması, mesleğimizin yapılabilir olması için, yaptım oldu modeli ile değil, kalıcı olan aşağıda sıralamış olduğumuz düzenlemelerin ivedilikle hayata geçirilmesi önem arz etmektedir. Bu nedenle kurumlar vergisi beyannameleri ile e-defter beratlarının yükleme sürelerinin ve geçici vergi beyan süresinin uzatılması talebimizin yerine getirilmesi gerekmektedir. Meslektaşlarımız gece gündüz demeden rutin işlerinin yanında ay sonuna kadar kurumlar vergisi beyannamelerini yetiştirmek için uğraşmaktadırlar. Bayram tatili nedeniyle çalışmaların sekteye uğraması, mükelleflerden bilgi ve belgenin toplanamaması sebebiyle kurumlar vergi beyannamelerinin süresinde sağlıklı bir şekilde hazırlanabilmesi mümkün değildir.”

Muhabir: AYŞEN KARABİNA