2 bin 200 metrekarelik alanda kurulan bu bilim merkezi, farklı yaş gruplarından öğrencileri bilim ve teknolojiyle buluşturuyor ve eğitimlerine katkı sağlıyor.

Yoğun ilgi nedeniyle okullar ancak randevu ile merkezi ziyaret edebiliyor. İlk olarak Eskipazar İlk/Ortaokulu öğrencileri merkezi ziyaret etti. 80 öğrenci, 5 öğretmen ve 1 idareci ile yapılan gezi sırasında, öğrenciler tasarım, beceri ve keşif atölyelerinde etkileşimli çalışmalar yapmanın keyfini çıkardılar. Ayrıca sanal tur merkezlerinde de eğlenceli vakit geçirdiler.

Eskipazar İlk/Ortaokulu Müdür Yardımcısı Selami Çapoğlu, bu gezinin öğrenciler için büyük bir kazanım olduğunu ve merkezin gerçekten harika bir yer olduğunu belirterek, yoğun ziyaretçi trafiğine dikkat çekti. Ayrıca, Trabzon ve çevre illerdeki öğrencilerin de bu merkezi ziyaret etmelerini umut etti.

Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi ve Planetaryum, bilim ve teknolojiye ilgi duyan öğrencilere, öğrenme fırsatları sunarak bilimsel meraklarını geliştirmelerine yardımcı oluyor. Trabzon'daki bu merkezin bölge için önemli bir eğitim kaynağı olduğu ve genç nesillerin bilime olan ilgisini artırmak için önemli bir adım olduğu belirtiliyor.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Doğukan ÖZKURT