Özkan Sümer Futbol Akademisi bünyesindeki 15-16-17 yaş altı kategorisindeki futbolcuların yoğun antrenmanlarla birlikte İngilizce, iletişim ve psikolojik eğitimler aldıklarını ifade etti.

Derviş Köz, yaptığı açıklamada Double Pass Firması ile yapılan iş birliği sayesinde akademide genç futbolcuların geleceğini en iyi şekilde inşa etmeye çalıştıklarını ve bilimsel gelişmeler ışığında antrenmanlar düzenlediklerini vurguladı. Ayrıca, gençlerin sadece futbol yetenekleri değil, saha içi ve dışı davranışları ile kişisel gelişimlerinin de önemsendiğini söyledi.

Özkan Sümer Futbol Akademi Direktörü İlker Erdem ise futbolun 90 dakikadan daha fazlasını gerektirdiğini ve gençlerin gelişimi için periyodik dersler düzenlediklerini belirtti. Ayrıca, genç futbolcuların liderlik vasıflarını ve kalitelerini geliştirmelerini hedeflediklerini ifade etti.

Akademide İngilizce dersi veren öğretmen Özden Baytekin ise sporcuları bu eğitimlerin önemine inandırmak için çaba sarf ettiklerini ve istekli, çalışkan sporcularla ders yaptıklarını söyledi.

Trabzonspor, genç yeteneklerini sadece futbol sahasında değil, hayatın her alanında başarılı bireyler olarak yetiştirmeye odaklanarak geleceğe hazırlamaya devam ediyor.
AA

Editör: Birol Sancak