Ligin 30. haftasında Pazar günü Papara Park'ta ezeli rakibi Fenerbahçe'yi konuk edecek olan Trabzonspor, bu önemli mücadeleden galibiyetle ayrılmayı hedefliyor. Son olarak Fatih Karagümrük maçını 5-1 gibi net bir skorla kazanarak moral bulan Trabzonspor, Fenerbahçe karşısında tek yürek olmuş durumda.

Bordo-Mavili ekipte teknik direktör Abdullah Avcı da öğrencilerini zorlu derbiye hem mental hem de taktiksel olarak hazırlıyor. Fenerbahçe maçının önemine vurgu yaparak, "Biz kendi futbolumuzu oynayarak kazanacağız. Taktik disipline bağlı kaldığımızda neler başardığımızı en iyi siz biliyorsunuz" ifadelerini kullandı. Avcı'nın, takım içindeki olumlu atmosferi derbi maçında sahaya yansıtmayı istediği öğrenildi.

Abdullah Avcı, Gaziantep zaferini değerlendirdi; Trabzonspor'un Kimliğine Uygun Davranış sergiledik Abdullah Avcı, Gaziantep zaferini değerlendirdi; Trabzonspor'un Kimliğine Uygun Davranış sergiledik

Öte yandan, Trabzonspor ilk yarıda deplasmanda mağlup ettiği rakibini bu kez kendi sahasında devirmek istiyor. Fırtına, bu sezon Fenerbahçe'ye konuk olduğu Süper Lig maçını 3-2 kazanmış olsa da, 2001'den bu yana Sarı-Lacivertlileri üst üste iki kez mağlup edemiyor. Trabzonspor'un son lig dublesi yaptığı sezon olan 1990-91'den bu yana, 33 yıl aradan sonra Fenerbahçe'yi evinde mağlup ederek büyük bir başarı elde etmek istediği belirtiliyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK