Özellikle Fenerbahçe’nin bir hafta önce sahasında Pendikspor ile oynadığı müsabakada Mert Hakan Yandaş üzerinden başlattığı provokatif hareketler Trabzonspor maçı öncesi de devam etmişti. Sakat olan ve oynayamayacak durumdaki Mert Hakan Yandaş’ın Trabzonspor  maçının kafilesine alınması ve 21 kişilik kadroda yer alması şaşkınlık yaratmıştı. 

İrfancan Eğribayat ile birlikte müsabaka boyunca tribünlere hareket çeken Mert Hakan Yandaş müsabaka sonrası da takım arkadaşlarını orta alanda toplayarak galibiyeti kutlamak istedi. Bu sırada ise Oosterwolde, Osayi Samuel ve Fred olta hareketleri yaparak Trabzonspor taraftarlarını yine tahrik etmeye çalışmıştı. Sonrasında ise sahaya bir taraftar girmiş ve söz konusu taraftar Fenerbahçeli korumalar tarafından etkisiz hale getirilmesine rağmen Osayi Samuel ve Oosterwolde taraftara saldırmıştı. 

Fenerbahçeli oyuncuların bu saldırısı sonrası sahaya giren taraftar sayısı artınca olaylar büyümüştü. Trabzonspor camiası taraftarların sahaya girmesini ve yaşanan olayları başından itibaren tasvip etmediğini açıklamıştı. Ancak Fenerbahçeli futbolcuların da müsabaka boyunca provokatif ve tahrik içeren hareketleri özellikle İstanbul basını tarafından görmezden gelindi. Hatta Trabzonspor taraftarının neden tahriklere kapıldığı yönünde eleştirilmişti.

Trabzonspor, Stoper Bölgesinde Transfer Hamlesi Yapıyor Trabzonspor, Stoper Bölgesinde Transfer Hamlesi Yapıyor

Şimdi yıllar önce Fenerbahçe camiasının da Beşiktaş ile oynadıkları müsabakada rakip takım oyuncularının kendilerini müsabaka boyunca provoke ettiklerini açıklayan videoları ortaya çıktı. 19 Nisan 2018 tarihinde Ülker Stadı'nda oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş maçında çıkan ve Şenol Güneş'in yaralanmasıyla sonuçlanan olaylarda Fenerbahçe camiası dönemin Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin'in bir taraftar ile göz göze gelmesini, 3 Temmuz sürecini, dönemin Beşiktaş teknik direktörü Güneş'in bordo kravat ve elbise giymesini bahane olarak göstermiş, Beşiktaş’ı provokatörlükle itham etmiş ve çok sert açıklamalar yapmıştı.

Muhabir: BİROL SANCAK