Uluslararası Nakliyeciler Derneği: AB'ye Tır Sürücülerine Vize Engeli Kaldırılmalı Uluslararası Nakliyeciler Derneği: AB'ye Tır Sürücülerine Vize Engeli Kaldırılmalı

Meslek Komitesi Meclis Üyesi Ahmet Aksu, turizm sezonu öncesi yapılması planlanan çalışmalarla ilgili görüşlerini paylaştı ve farklı coğrafyalardan turist çekmek için tanıtım çalışmalarına ağırlık verilmesi gerektiğini vurguladı. 1. Meslek Komitesi Üyesi Suat Şen, Trabzon'un yatak kapasitesinin artmasına rağmen turist yoğunluğunu karşılayacak sosyal imkanların yeterli olmadığını ve nitelikli personel eksikliği olduğunu belirtti. 26. Meslek Komitesi Başkanı Kenan Bilgin ise turizmde doğru bir yol haritasının belirlenmesi için turist memnuniyet anketlerinin yaygınlaştırılması gerektiğini dile getirdi.

Toplantıda ayrıca, TTSO Başkanı Erkut Çelebi'nin Yatırım Adası ve OSB'lerle ilgili bilgilendirme yaptığı belirtildi. Çelebi, Yatırım Adası'nda yapılan çalışmaların devam ettiğini ve Beşikdüzü OSB'nin 3. Etap onayının çıktığını ifade etti. Ayrıca, Şinik OSB'nin yüzde 90 doluluk oranına ulaştığını ve yeni yatırım alanları için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Toplantıda, Trabzon'daki firmaların maliyetlerini azaltmak için ortak bir tedarik zinciri oluşturulması ve şehirdeki mal alımının yaygınlaştırılması önerisi de dile getirildi. Beşikdüzü OSB'nin yolunun kullanılamaz durumda olduğu vurgulanarak, karayolları ağına alınması gerektiği belirtildi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın yatırım adası ve OSB'ler için yapılan çalışmaları değerlendirdiği bu toplantı, sektörel sorunların çözümüne yönelik önemli adımların atılmasına olanak tanıdı.

Muhabir: BİROL SANCAK