Trabzonspor, transfer çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor ve yeni bir oyuncuyla kadrosunu güçlendirmeye kararlı. Yunan oyuncu Kourbelis'in Fatih Karagümrük'e kiralanmasının ardından, Hırvat sağ kanat oyuncusu Tonio Teklic için de Fatih Karagümrük ile kiralık transfer görüşmeleri devam ediyor. Ancak Trabzonspor'un dış transferdeki en son hamlesi, İspanya ekibi Valencia'da forma giyen milli oyuncu Cenk Özkaçar'ı gündeme almasıyla dikkat çekiyor.

Paul Onuachu'nun Uzun Aradan Sonra Dönüşü: Gaziantep FK Maçında Beklenen Gol Paul Onuachu'nun Uzun Aradan Sonra Dönüşü: Gaziantep FK Maçında Beklenen Gol

Teknik direktör Abdullah Avcı'nın stoper transferi için yönetimden talepte bulunmasının ardından birçok alternatif isim masaya yatırılmıştı. Son olarak Valencia'da forma şansı bulamayan ve Euro 2024 için yeni bir takıma katılma düşüncesiyle İspanya'dan ayrılık kararı alan Cenk Özkaçar'a Trabzonspor talip oldu. 23 yaşındaki oyuncunun Valencia ile 2028 yılına kadar süren bir sözleşmesi bulunuyor. Ancak uygun bir bonservis bedeliyle ya da satın alma opsiyonuyla kiralanabileceği belirtiliyor. Özellikle yerli statüsü nedeniyle teknik direktör Avcı'nın tercihlerinden biri olan Cenk Özkaçar'a Fransa'dan da ilgi olduğu öğrenildi.

Trabzonspor, 23 yaşındaki başarılı stoperi kadrosuna katmak için çabuk hareket etmeyi planlıyor. Bu sezon Valencia formasıyla La Liga'da 8, Kral Kupası'nda ise 2 maçta forma giyen genç oyuncu, 2021 yazında Fransa ekibi Lyon'dan 5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Valencia'ya transfer olmuştu. Cenk Özkaçar'ın Trabzonspor'a katılması, Fırtına'nın savunma hattını güçlendireceği ve gelecekte önemli bir oyuncu haline gelebileceği bir hamle olabilir.
TAKA/AYTEKİN AKAY

Editör: Ayşe Sancak