Uğurcan Çakır'ın Maç Değerlendirmesi ve Soyunduğu Odadaki Atmosfer Uğurcan Çakır'ın Maç Değerlendirmesi ve Soyunduğu Odadaki Atmosfer

Ligin ikinci yarısına Antalyaspor beraberliği ile başlayan Bordo-Mavililer, ardından kendi sahasında Galatasaray'a 5-1 mağlup olmuştu. Son olarak Rizespor'a da yenilen Trabzonspor, ligin ikinci yarısında oynadığı 3 maçta sadece 1 puan toplayabildi ve bu maçlarda rakip kaleye sadece 2 gol atabildi. Ayrıca kalesinde 7 gol gördü.

Trabzonspor, son 5 sezonda en kötü ikinci yarı başlangıcını yaşarken, takımdan ayrılan, sakatlanan ve Afrika Kupası'na katılan oyuncuların yokluğunu hissediyor.

Özellikle Onuachu'nun eksikliği büyük bir sorun haline gelen Trabzonspor, skor üretmekte zorlanıyor. İstatistiklere göre, Trabzonspor, ligde gol beklentisi üretme konusunda 17. sırada bulunuyor. Ayrıca rakip ceza sahasında topa sahip olma istatistiğinde 19. sırada yer alıyor. İsabetli şutlar konusunda 10. sırada bulunan Fırtına, yaratılan net gol fırsatları istatistiğinde ise ligde son sırada yer alıyor.

Hücum hattının yanı sıra orta sahada da sorunlar yaşayan Trabzonspor, maç başı top kapma konusunda 15. sırada yer alıyor ve topa sahip olma oranı yüzde 50 seviyesinde kalıyor. Bu kötü performans, Trabzonspor taraftarlarını endişelendiriyor.
TAKA/AYŞE SANCAK 

Editör: Ayşe Sancak