Moritanyalı oyuncunun "yeni Nwakaeme" olarak adlandırılmasının ardında yatan en büyük özelliği, yüksek bir adam geçme yüzdesine sahip olması. Ancak Liss'in incelemesine göre, Koita'nın şut seçimindeki kararsızlık dikkat çekiyor.
Aboubakary Koita

Brandon Liss'in Uyarıları:

  • Koita'nın şut seçimi zaman zaman karışık olabiliyor ve daha iyi bir golcü olabilmesi için bu yönünü geliştirmesi gerekiyor.

  • Belçika Ligi'nde 90 dakika başına ortalama 4,12 şut atarak ligin en fazla şut atan 3. oyuncusu konumunda. Ancak bu şutların yalnızca %40'ı kaleyi buluyor.

    Trabzonspor Taraftarlarının da İstediği Bu Türk Oyuncuyla Anlaşma Yapılacak: Fırtına'ya Flaş Transfer! Trabzonspor Taraftarlarının da İstediği Bu Türk Oyuncuyla Anlaşma Yapılacak: Fırtına'ya Flaş Transfer!
  • Koita'nın şut denemelerinin çoğunluğu ceza sahası dışından yapılıyor ve bu da kaleyi bulma oranını olumsuz etkiliyor. Şutlarının yarısından fazlası ceza sahası dışından gerçekleşiyor.

Uyarılar, Trabzonspor'un Koita'nın transferi konusunda dikkatli olması gerektiğini ve oyuncunun potansiyelini en iyi şekilde değerlendirirken, şut tercihlerinin geliştirilmesi gerektiğini gösteriyor.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN