Arif Boşluk'un Beklenmedik Şansı; Uzun Bir Aranın Ardından İlk 11'e Dönüş Arif Boşluk'un Beklenmedik Şansı; Uzun Bir Aranın Ardından İlk 11'e Dönüş

Trabzonspor'un transfer politikası, özellikle Pepe gibi bazı isimlerle ilişkili olarak son dönemde ciddi tartışmalara yol açıyor. Pepe transferi, maliyet ve performans açısından büyük bir tartışma konusu haline geldi.

İngiliz devi Arsenal'den ayrılarak Trabzonspor'a transfer olan Pepe için yapılan açıklamalarda, imza parasıyla birlikte 3 milyon 650 bin Euro karşılığında transfer edildiği ifade edildi. Ancak bazı kaynaklara göre, imza parasıyla birlikte maliyetinin 7 milyon Euro'ya kadar çıktığı iddia ediliyor. Bununla birlikte, Pepe henüz doğru dürüst 7 maç oynamadı ve rehabilitasyon süreci oldukça maliyetli oldu.

Bu durum, Trabzonspor'un transfer politikasının eleştirilmesine neden oldu. Geçmişte kulübün başkanlığını yapmış olan merhum Özkan Sümer'in, bu tür transferler için yapılan harcamalara dair sözleri dikkat çekici bir şekilde günümüzde de geçerliliğini koruyor. Sümer'e göre, Trabzonspor'un sportif başarı için oyuncu transfer etme heyecanı bilinçli bir şekilde gerçekleşmiyordu ve kulüp, kariyerli ve iyi dönemde olan oyuncuları alma şansına sahip değildi. Bu nedenle yapılacak transferlerin iyi araştırılarak, hataların minimuma indirilmesi gerekiyordu.

Ancak günümüzde, yönetimin taraftar beklentilerine karşılık vermek adına aceleci davrandığı ve bazı transferlerde hatalar yapıldığı ifade ediliyor. Özkan Sümer'in öngörüleri, günümüzdeki Pepe transferi gibi olayları önceden tahmin eder gibi, kulübün mali ve sportif açıdan büyük bedeller ödeyeceği endişesini dile getiriyordu. Günümüzde de benzer şekilde yapılan transferlerin, kulübün geleceği açısından kaygı verici olduğu düşünülüyor.

Muhabir: AYTEKİN AKAY