FIRTINA REKABETTE ÖNDE

Trabzonspor ile Sivasspor arasındaki rekabet, iki takımın tarihine ışık tutuyor. İki ekip 36. kez karşı karşıya gelecek. İlk karşılaşma olan 16 Eylül 2005'ten bu yana Trabzonspor, rakibini 16 kez yenerken, Sivasspor ise 9 kez galip gelmiş ve 10 maç beraberlikle sonuçlanmış. Bu rekabette Trabzonspor'un saha üstünlüğü de dikkat çekiyor. Ev sahibi olduğu maçlarda Fırtına, Sivasspor'u sadece 2 kez mağlup edilirken, 17 karşılaşmanın 11'inden galibiyetle ayrıldı. Bu istatistikler, Trabzonspor'un sahasında oynadığı maçlarda büyük bir üstünlük kurduğunu gösteriyor ve hedef üstünlüğü devam ettirmek.

KÖTÜ GÜNLERİ GERİDE BIRAKTI

Trabzonspor Gençleri Fırtınayı Estirdi: Beşiktaş'ı 4-0 Mağlup Etti Trabzonspor Gençleri Fırtınayı Estirdi: Beşiktaş'ı 4-0 Mağlup Etti

Süper Lig'de üçüncü sırada yer alan Trabzonspor, Abdullah Avcı'nın liderliğindeki 23 maçlık dönemde 16 haftayı üçüncü sırada tamamladı. Bu durum, takımın lig üçüncülüğü yarışında avantajlı bir konumda olduğunu ortaya koyuyor. Takımın son haftalarda gösterdiği çıkış da dikkat çekici. 20 ile 24. haftalar arasında galibiyet alamayan Trabzonspor, daha sonra çıkış yakaladı. Bu tarihten itibaren oynadığı 7 karşılaşmanın 5'ini kazanarak üst üste başarılı sonuçlar elde etti. Hatayspor, Pendikspor, Adana Demir, Karagümrük ve son olarak Konyaspor'u deviren Fırtına, sadece Alanyaspor ve Fenerbahçe'ye mağlup oldu.

SEYİRCİSİZ OYNANACAK

Abdullah Avcı, takımı 8. haftada 12 puanla yedinci sırada devraldı. Ancak 60 yaşındaki teknik adamın yönetiminde Trabzonspor, 40 puan toplayarak üçüncü sıraya yükseldi. Üçüncülüğü 15. haftada devralan Trabzonspor, bir süre sonra liderliği Beşiktaş'a kaptırsa da, 24. haftada oynanan derbi maçtan sonra liderliği geri aldı. Şimdi takım, ligdeki 32. hafta maçında Sivasspor'u ağırlayacak. Üçüncülük hedefini sürdüren Trabzonspor, Beşiktaş'a 5 puan fark atmış durumda. Bu maçtan kayıpsız ayrılarak 3’üncü sıradaki yerini sağlamlaştırmayı amaçlıyor. Taraftarından yoksun oynayacakları bu mücadelede Trabzonspor’un tek hedefi, üç puanı alarak üçüncü sıradaki yerini korumak adına önemli bir adım atmak.
AYŞEN KARABİNA

Editör: Birol Sancak