Öneriye göre, Trabzonspor'un bu dönemde oynayacağı maçlarda 1-4-6 taktiği kullanarak orta sahayı kalabalık tutması ve Montella taktiği ile orta sahadan Visca ve Bardhi gibi oyuncuları çıkararak gol arayışına gitmesi gerekiyor. Aksi halde, Enis'in ön tarafta yalnız kalması Trabzonspor'a tek bir gol kazandırmayabilir.

Bu öneri, takımın teknik direktörü Abdullah Avcı'nın son maçlarda aldığı tercihlerin eleştirilmesiyle gündeme gelmiştir. Mendy'i stopere çekerek takımın yenilgisine neden olduğu görüşü hakimdir. Avcı'nın, takımın şampiyonluk dönemlerindeki konsantrasyon ve başarı odaklı tavrının eksik olduğu düşünülmektedir.

Trabzonspor'un gelecekte bir teknik direktör arayışına girmesi halinde, Sadi Tekelioğlu, Mustafa Akçay ve Fatih Tekke gibi kulübün ruhunu bilen isimlere yönelmesi önerilmektedir. Bu isimlerin, güçlü bir kadro olmasa bile futbolcuların motivasyonunu ve sinerjisini yükselterek başarıya ulaşabileceği düşünülmektedir.

Çaykur Rizespor, öne geçip geri düştüğü Beşiktaş karşısında beraberliği yakaladı ancak sonunu getiremedi Çaykur Rizespor, öne geçip geri düştüğü Beşiktaş karşısında beraberliği yakaladı ancak sonunu getiremedi

Sonuç olarak, Trabzonspor'un sinerjiyi geri kazanması ve istenilen baskıyı sağlaması için teknik kadronun büyük bir rol oynadığı vurgulanmıştır. Abdullah Avcı'nın kendi sinerjisinin olmaması durumunda takımın istenilen performansa ulaşamayabileceği belirtilmiştir.
TAKA/BİROL SANCAK 

Editör: Ayşe Sancak