PREMİER LİG ÇOK KALİTELİ
6C963824 2D78 40Da 9D61 78E61638D9A5

Kendisi adına tasarlanan eldiveni tanıtan Uğurcan, ayrıca The One Glove Company ekibi ile Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde antrenman gerçekleştirdi. Premier Lig’in dünyanın en iyi liglerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Uğurcan, “Çokça maçlarını da izliyoruz. Beğendiğimiz kaleciler de var. Orada gerçekten çok kaliteli kaleciler var. Zaman buldukça takip etmeye çalışıyorum. Premier Lig’den birçok oyuncu buraya geldi. Obi Mikel, Sturridge, Pepe, Bosingwa gibi önemli oyuncular ülkemize geldi. Gerçekten kaliteli oyuncular, kaliteli bir lig. Kesinlikle değişik bir kültürü var” dedi. 

ÇOCUKLUK HAYALİMDİ
Deb9Ece6 13E5 4C3D B040 08F5E225Aeb9

Çocukluktan beri Trabzonsporlu olduğuna vurgu yapan Çakır, “Çocukluğumdan beri Trabzonsporluyum. Futbolu seviyorum. Babamdan bize gelen bir Trabzonsporluluk var. Trabzonspor’u da seviyorduk. Burada altyapıda kısa bir süre oynadıktan sonra A takıma yükseldim ve burada 4 tane kupa kazandım. Benim için anlatılmaz duygular. Çünkü hem taraftarı olduğum takımın hem takım kaptanı olmak hem burada başarılar ve kupalar kazanmak çok güzel bir duygu. Onurlu bir duygu. O yüzden çok mutluyum” cümlelerine yer verdi.

HERKES FUTBOLU İYİ BİLİYOR, TAKTİK VERİYOR
E32E346D 9F3E 480D Acab 55Dc13E13931

Trabzonspor o iki yıldız için karar verdi; Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan yıldızlar... Trabzonspor o iki yıldız için karar verdi; Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan yıldızlar...

Trabzon şehrinin Trabzonspor sevgisinden bahseden Uğurcan Çakır, “Sokaklarda forma giyen çocuklar, insanlar görebilirsiniz şehrin her yerinde. Trabzonspor, Trabzon için çok önemli. Şehrimizde Trabzonspor ile o kadar özdeşleşmiş ki kime sorsanız futboldan çok iyi anlıyor, herkes futbolu çok iyi biliyor. Taktikler verebiliyorlar yolda gördükleri zaman ya da niye böyle yapmadınız diyebiliyorlar. Bu da Trabzonspor’a bağlılıklarını gösteriyor. Trabzonspor, Trabzon için çok önemli, şampiyonlukta da bunları gördük, yaşadık. Trabzonspor’da oynamam çocukluktan beri hayalimdi. Burada oynamanın hayalini kuruyordum. Bu takımın kaptanıyım ve bu takımla büyük başarılar kazandım. Bu bana büyük bir gurur veriyor” diye konuştu.

KUTLAMALAR DÜNYADA SES GETİRDİ
A A 20220508 27800546 27800538 T R A B Z O N S P O R L U T A R A F T A R L A R I S T A N B U L D A T A K I M L A R I N I N S A M P I Y O N L U G U N U K U T L A D I

Trabzonspor’un 2021-2022 sezonunda elde ettiği şampiyonlukta kaptan olarak yer almanın kendisi için gururlu olduğunu ifade eden Uğurcan, “Resmi olarak 38 yıl sonra gelen şampiyonlukta bulunmak, o formayı giymek, şampiyonlukta katkınızın olması, kaptan olmanız benim için çok hayatım boyunca unutamayacağım ve benim çok özel anlardı. Çok özel duygulardı. Buna katkı sağladığım için de kendimi çok mutlu ve onurlu hissediyorum. Trabzonsporluyum ve tuttuğum takımla şampiyonluk yaşadım. Bu çok önemli bir olaydı. Hem benim hem de ailem için. Zaten şampiyonluk kutlaması da en az şampiyonluk kadar güzeldi. Denizde gezdik, takalar bize eşlik etti. Statta çok güzel bir organizasyon vardı. Taraftarlar şehrin her yerindeydi. Bütün dünyaya örnek olarak bir şampiyonluk kutlamasıydı. Bütün dünyada ses getirdi” ifadelerine yer verdi.

YÜZDE YÜZ KONSANTRE
682C458B Afca 4501 8F2E D4231588A5Af

Resmi bir karşılaşma öncesi neler yaptığına değinen Uğurcan, “Maça otobüsle giderken maç ritüellerimiz başlıyor. Şarkılar dinlemeye başlıyoruz. Maç günleri genellikle şarkı dinleyip motivasyon yaratmayı seviyorum. Stadyuma gittiğimizde maçtan yarım saat 45 dakika önce mobilizasyon egzersizleri yapıyorum. Saçımı tarıyorum, saçım önemli. Saçımı taramadan maça çıkmıyorum. Ses sistemi oluyor soyunma odasında, oradan müzik açıyoruz. Mobilizasyon yapıyorum, saçlarımı tarıyorum ve müzik dinliyorum. Yüzde yüz konsantre olmaya çalışıyorum. Hiçbir şey düşünmeden sadece maça odaklanmak istiyorum. Genellikle böyle yapıyorum” dedi.

EURO 2024 İÇİN HEYECANLIYIZ
Deb9Ece6 13E5 4C3D B040 08F5E225Aeb9

Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası için heyecanlı olduklarını dile getiren Uğurcan Çakır, “Euro 2024’e katıldık. Çok iyi bir jenerasyon yakaladık. Euro 2020’den de tecrübelendik. Euro 2020’de istediğimiz gibi oynayamamıştık ama bize çok büyük tecrübeler kattı. Euro 2024’te de çok bir jenerasyon yakaladık, çok iyi genç oyuncularımız var. Yurt dışında oynayan çok büyük yeteneklerimiz var. Çok iyi bir grup yakaladık. Euro 2024 için gerçekten umutluyuz. Hem biz hem ülke olarak. İnşallah ben de orada olup milli takımımızı ve ülkemizi temsil etmek istiyorum. Milli takım çok özel ve onurlu bir duygu. Orada olup ülkem için başarılar kazanmak istiyorum” sözlerine yer verdi.

ÖZEL YAPIM ELDİVEN
7Aaa716B D38C 4764 85Ff 8C65324Dcf8B

Uğurcan Çakır, son olarak kendisi için özel olarak tasarlanan eldiven için The One Glove Company ekibine teşekkür ederek şunları söyledi: “Özel yapım olduğu için parlaklarım biraz dar olmasını istedim. Bileklerin uzun olmasını istedim çünkü ben böyle seviyorum. Önceden beri böyle giyiyorum. Bağlama yerinin de uzun olmasını istedim. Burada Türk bayrağı olmasını istedim, Kırmızı-Beyaz rengi de kramponlarla uyumlu olduğu için tercih ettim. Süper bir eldiven yapmışsınız teşekkür ederim. Çok güzel.”

Muhabir: AYTEKİN AKAY