Özellikle köy içindeki yollar, yaylara çıkan yolların bakımsızlığından dert yanan köy ahalisi, farklı köy ve ilçelerden yayalara 2-3 alternatif yol olmasına rağmen Büyükdoğanlı Köyünde kullanılabilecek sağlıklı bir yol olmadığını ve bu konuda da siyasilerin herhangi bir söz vermemesi üzerine Büyükdoğanlı köyünün sakinleri aldıkları karar doğrultusunda seçime katılmama kararı aldı. Köy ahalisi, Büyükşehir Belediye Başkan Adayları, Köprübaşı Belediye Başkan Adyları 20 senedir verilmeyen altyapı hizmetleri hakkında söz verilmediği sürece 31 Mart Yerel Seçimleri protesto edileceğini net şekilde ifade ettiler.

20 SENEDİR YAPILMASI GEREKEN ŞEYLER!

Taka Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan köy ahalisi “Bizim istediğimiz şeyler 20 senedir yapılmamış olan, her dönem söz verilip ama olmayan şeyler. Yıl 2024 oldu hala yol ve su taleplerimiz var. Eksik yapılan elektrik hatlarının tamamlanmasını talep ediyoruz. Köy içinde bakımsızlıktan yollarda açılan çukurlara balık yetişebilecek seviye ulaştı. Trabzon’un en çok turist gelen yaylaları olan Parma, Görnek, Limonsuyu, Sultan Murat gibi yaylara en kısa yol bu köyden olmasına rağmen binek araçlar o yolu kullanamıyor. Çaykara’dan bu yayalara üç asfalt yol varken Köpübaşı’ndan, ve Pınarbaşı’ından kullanılabilecek bir yol varken, yaylara en kısa yol olan bu özelliği ile de yakıt tasarrufu sağlayan bu yayla yolunun bu köyden yapılması kabul edilebilecek bir şey değil. Başta Trabzon’daki siyasiler olmak üzere, Ulaştıma Bakanı’na ve her dönem oylarımızla destek verdiğimiz Sayın Cumhurbaşkanı’na sesimizi duyurmak için 450 seçmeni olan köy olarak oy kullanmama kararı aldık. Bizi bu karadan döndürebilecek tek şey bize bu hizmetler için söz verilmesi olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Trabzon Sanayici ve Girişimci İş İnsanları Derneği Başkanı Aziz Baş'ın babası Halil İbrahim Baş, yaşamını yitirdi Trabzon Sanayici ve Girişimci İş İnsanları Derneği Başkanı Aziz Baş'ın babası Halil İbrahim Baş, yaşamını yitirdi

TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Birol Sancak