TÜİK tarafından açıklanan Mart ayı enflasyon rakamları, milyonlarca SGK ve Bağ-Kur emeklisi için zam oranlarını belirlemede önemli bir referans haline geldi. Mart ayı enflasyonunun %3,16 olarak kaydedilmesiyle birlikte, Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan 3 aylık enflasyon rakamı %15,05 oldu. Bu veriler doğrultusunda, Temmuz ayında yapılacak zam oranları için Nisan, Mayıs ve Haziran verileri de dikkatle takip edilecek.

Merkez Bankası'ndan Korkutan Dolar Tahmini: Yıl Sonu 40 TL'yi Aşabilir! Merkez Bankası'ndan Korkutan Dolar Tahmini: Yıl Sonu 40 TL'yi Aşabilir!

SGK ve Bağ-Kur emeklileri için Mart ayı enflasyon farkı %3,16 olarak belirlendi. Ayrıca, Ocak ayı için %6,70 ve Şubat ayı için %4,53 enflasyon farkı hesaplandı.

3 aylık enflasyon rakamlarının hesaplanmasıyla birlikte, SSK ve Bağ-Kur emeklileri şimdiden %15,05'lik zammı hak etti. Belirlenen zam oranları, Temmuz ayında emekli maaşlarına yansıyacak.

Memur maaşları ise toplu sözleşme kapsamında belirleniyor. 2024 yılının ilk 6 ayında %15, ikinci 6 ayında ise %10 zam öngörülüyor. 2025 yılında ise ilk 6 ay için %6, ikinci 6 ay için ise %5 zam yapıldığı belirtiliyor. Bu senaryo, enflasyon oranlarının zam oranlarının altında kalması durumunda uygulanacak. Yüksek enflasyon oranları durumunda ise memur ve memur emeklileri, enflasyon farkını da zam olarak maaşlarına yansıtacaklar.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN