Trabzon’un Fatih Mahallesinde, bir tüpçüde yangın çıktı. Çıkan yangın sonrasında tüplerin bazılarının patladığı kaydedildi. 

Yangın kısa sürede büyürken, vatandaşlar durumu hemen itfaiye ekipleri ve güvenlik güçlerine haber verdi.  Gelen ilk bilgilere göre olayda 3 kişinin yaralandığı kaydedilirken tüpçünün bulunduğu binanı boşaltıldığı kaydedildi. 

Arda arta patlama seslerinin geldiği binadaki yangına itafiye ekipleri müdahale etti. Bölgedeki elektrikte tedbir amaçlı kesildiği kaydedildi.  Patlama sonrasında bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri yangı söndürdü.  Patlamalar sonrasında çevredeki işyerlerinin ve tüp gaz dükkanının önündeki araçlarda büyük çapta maddi hasar meydana geldi.  Patlamada özellikle çevrede çay ocaklarında oturan vatandaşların büyük korku yaşadıkları kaydedildi.  Olay esnasında tüp gaz dükkanının kapalı olduğu kaydedildi. 

Görü tanıkları olayı anlattı...

Olayı anlatan görgü tanıkları ise, “Evimizde oturuyorduk. Tam karşımızda tüpçü vardı. Tüp patlamış. Biz bomba sandık. Benim evimin camı kırıldı. Dışarı çıktı tüpçü olduğunu gördük. Tüpçüden duman çıktığını gördük. Daha sonra haber verdik. İtfaiye müdahale etti sonra bir daha patladı. Tüpleri kapatmaya çalışırken elleri ve yüzü yanan oldu sanırım” ifadelerini kullandı.