Artvin'de her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası'nın bu yılki açılışı, ilginç bir etkinlikle gerçekleşti. Artvin Valiliği koordinesinde düzenlenen kortej yürüyüşünde, 200 yıllık geleneğe sahip boğa güreşlerini temsil etmek üzere "Kanas" isimli 600 kilogramlık bir boğa da katıldı.

Yürüyüş, Halitpaşa Meydanı'ndan başlayarak Milli İrade Meydanı'nda sona erdi. Önde yürütülen boğa, vatandaşların büyük ilgisini çekti ve etkinliğe renk kattı. Artvin İl Kültür ve Turizm Müdürü Yunus Emre Aytekin, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "Turizm, ülkemizin tanıtılması, zenginleştirilmesi, güçlenmesi ve insanımızın refah seviyesinin artması için önemli bir yere sahiptir." ifadelerini kullandı.

Trabzon'da Taksi Şoförünün Ölümü: Sanığa Hapis Cezası Trabzon'da Taksi Şoförünün Ölümü: Sanığa Hapis Cezası

Aytekin, Türkiye'nin birçok medeniyetin beşiği olduğunu ve bu medeniyetlerden kalma birçok mirasa sahip olduğunu belirterek, ülkenin doğal güzellikleriyle bir cenneti andırdığını ve kıtalar arası bir köprü konumunda olduğunu vurguladı. Turizmin son yıllarda ülkede büyük atılımlar gerçekleştirdiğine dikkat çekti.

Muhabir: AYTEKİN AKAY