MSB tarafından yapılan açıklamada, terör örgütü PKK/KCK ve diğer terörist unsurların etkisiz hale getirilmesi, Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye yönelik terör saldırılarının engellenmesi ve hudut güvenliğinin sağlanması amacıyla gerçekleştirilen bu operasyonun Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51. maddesinden doğan meşru müdafaa haklarına dayandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, MİT ile koordineli olarak yürütülen harekat sonucunda 29 Aralık saat 17.30 itibarıyla 16 hedefin imha edildiği ifade edildi. Bu hedefler arasında bölücü terör örgütü tarafından kullanılan mağaralar, sığınaklar, barınaklar ve depoların bulunduğu ve içlerinde sorumlu düzeyde teröristlerin olduğu değerlendirilen hedeflerin yer aldığı açıklandı.

Operasyon sırasında yerli ve milli mühimmatların azami oranda kullanıldığı ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği vurgulandı. Ayrıca sivil ve dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıkların ve çevrenin zarar görmemesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığı belirtildi.

MSB'nin açıklaması, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadeledeki kararlılığını ve Türkiye'nin hudut güvenliğini sağlama taahhüdünü yansıtan bir mesaj içeriyor.

TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Ayşe Sancak