Bağcılar’da Korkutan Yangın: Annenin Pazara Gidişi Faciaya Yol Açtı Bağcılar’da Korkutan Yangın: Annenin Pazara Gidişi Faciaya Yol Açtı

Türkiye'de ekmeksiz bir öğün düşünülemez. Kahvaltıdan akşam yemeğine kadar Türk insanı için temel gıdalardan biri olan ekmek, sofraların baş kahramanı konumunda. Bu durum, Türkiye'nin dünya genelindeki ekmek tüketiminde lider konumda olmasını sağlıyor. İşte ülkelerin kişi başı yıllık ekmek tüketim oranları:

  • Hindistan: 1,75 kg
  • Nijerya: 2,26 kg
  • Brezilya: 2,88 kg
  • Endonezya: 4,7 kg
  • Çin: 5,83 kg
  • ABD: 17 kg
  • Güney Afrika: 25,8 kg
  • Japonya: 28,3 kg
  • Meksika: 33,5 kg
  • Birleşik Krallık: 37 kg
  • Suudi Arabistan: 39 kg
  • Slovenya: 39 kg
  • İtalya: 44 kg
  • Avusturya: 46 kg
  • İspanya: 46 kg
  • Belçika: 47 kg
  • İsviçre: 48 kg
  • Fransa: 50 kg
  • Norveç: 52 kg
  • Rusya: 54 kg
  • İsveç: 54 kg
  • Lüksemburg: 55 kg
  • Finlandiya: 55 kg
  • Almanya: 57 kg
  • Hollanda: 60 kg
  • Macaristan: 60 kg
  • İrlanda: 68 kg
  • Yunanistan: 70 kg
  • Danimarka: 70 kg
  • Polonya: 70 kg
  • Portekiz: 70 kg
  • Arjantin: 72 kg
  • Kıbrıs: 74 kg
  • Ukrayna: 88 kg
  • Bulgaristan: 131,1 kg
  • Sırbistan: 135 kg
  • Türkiye: 199,6 kg

Türkiye'nin yüksek ekmek tüketim oranı, ülkedeki ekmek kültürünün ve geleneksel yemek alışkanlıklarının bir yansıması olarak dikkat çekiyor.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU