Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlar için önemli mesajlar vererek, "Biz muhtar bile olamaz manşetlerini çiğneyerek buralar geldik. Daha rahat çalışmanız için bakanıma talimat veriyorum. Bakanlıklar bir takım düzenlemeler yapacak" dedi.

Erdoğan ayrıca, "Öncelikle bu sabaha karşı Kuzey Marmara Otoyolu'nda meydana gelen kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralanan 59 vatandaşımızın tedavilerine süratle başlanmıştır. Soruşturma titizlikle yürütülüyor. Sürücülerimizi daha dikkatli olmaya çağırıyorum. Lütfen hep birlikte daha sorumlu davranalım" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı, muhtarlarla yakın ilişki kurmaya önem verdiklerini belirterek, "Muhtarlarla bu derece yakın, bu derece ilişki kuran başka cumhurbaşkanı bulamazsınız. Niçin bu kadar yakın irtibat halindeyiz, çünkü muhtar bu ülkenin yönetim piramidinin temelidir. Sırt sırta verinde 85 milyona en iyi şekilde ulaşabileceğimizi biliyoruz. Bize bu konuda her desteği veriyor muhtarlarımız. Biz de muhtarlarımızı her alanda destekledik. Büyükşehir belediyelerinde muhtarlık işleri dairesi ihdas ettik. Maaş ve diğer özlük haklarını münasip seviyeye getirdik" şeklinde konuştu.

Erdoğan, içişleri bakanına talimat vererek muhtarlıkların yeniden yapılandırılması gerektiğini belirterek, "Muhtarlarımız bizim temsilcilerimizdir. Onları kimseye ezdirmeyiz, kimseye istismar ettirmeyiz. İçişleri bakanımıza talimat veriyorum, muhtarlıklarımızın yeniden yapılandırılması için çalışmaları mutlaka gündeme alalım. Vatandaşlarımızın, muhtarlarımızın, belediye başkanlarımızın, valilerimizin, bakanlıklarımızın görüşlerini alarak çalışmayı yapalım. Biz buralara muhtar bile olamaz manşetlerini çiğneyerek geldik" dedi.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Doğukan ÖZKURT