Sporun önemi vurgulandı, Üniversitelerin destekleri değerlendirildi

Toplantıda, sporun önemi vurgulanırken, üniversitelerin spor faaliyetlerine destek vermeleri konuşuldu.

Tiyatro Tutkunları Trabzon'da Buluşuyor: 3. Tiyatro Festivali Heyecanla Sürüyor! Tiyatro Tutkunları Trabzon'da Buluşuyor: 3. Tiyatro Festivali Heyecanla Sürüyor!

Ea5863Cc 33A1 4427 A560 2F4Bc4908E3D

KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, çok sayıda üniversite temsilcisi, dekanlar, akademisyenler ve daire başkanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, sporun insanların sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, özellikle öğrencilerin akademik başarılarına odaklanırken sporu ihmal etmememiz gerektiğini belirtti. Çuvalcı, sporun kötü alışkanlıklardan koruyabilecek bir faaliyet olduğunu ve öğrencilerin hem akademik başarılarına hem de spor ve müzikle ilgilenmelerine olanak tanınması gerektiğini ifade etti.

1Ce8B923 6F1F 49Ec 9737 C2D32Db62451

Rektör Çuvalcı ayrıca sporun ülkelerin ve üniversitelerin tanıtımında önemli bir araç olduğuna dikkat çekti. Türkiye'nin Tokyo Olimpiyatları'nda kazandığı madalyaları örnek göstererek, genç sporcuların desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay da sporun kişisel gelişim için önemine vurgu yaparak, üniversitelerin spor yapmak isteyen öğrencilere destek olmalarının önemini vurguladı.

Toplantının sonunda YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, "YÖK Spor Dostu Kampüs" projesi hakkında bilgi verirken, katılımcılardan gelen önerileri dinledi.

34E29368 4188 435C B759 B7019B295Db0

Toplantı, hediye takdimi ve aile fotoğrafı çekimi ile sona erdi. Sporun üniversitelerdeki önemi ve desteklenmesi gerekliliği üzerine yapılan bu toplantı, gelecekte üniversitelerdeki spor faaliyetlerinin daha da geliştirilmesi için bir adım olarak atılmış oldu.
TAKA/BİROL SANCAK 

Editör: Ayşe Sancak