Farklı Meslekler Arasındaki Dengesizlik Giderilecek

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, haftalık çalışma saatlerinin düşürülmesiyle beraber, ücretlerde, çalışma saatlerinde, yıllık ve haftalık izinlerde de değişiklikler olacak. Ayrıca, bazı meslek gruplarındaki 48 saatlik çalışma saatleri de düşürülerek farklı meslekler arasındaki dengesizlikler giderilecek.

Düzenlemelerle İlgili Beklentiler

Yapılacak düzenlemelerle, fazla çalışma ücretleriyle ilgili katsayı farklılıkları gibi dağınıklıkların ortadan kaldırılması hedefleniyor. Ayrıca, yürürlükte olan farklı kanunlarda yer alan düzenlemeler, tek bir temel Türk İş Kanunu altında birleştirilerek bütüncül bir yapı oluşturulacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın Açıklamaları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliğini güçlendirmek amacıyla esnek çalışma biçimlerini yaygınlaştıracaklarını belirtmişti. Bakan Işıkhan, bu değişikliklerle sosyal güvenlik mevzuatını ve uygulamalarını, değişen iş gücü piyasası şartlarına uyumlu hâle getireceklerini ve kayıt dışı istihdamla mücadelede etkili adımlar atacaklarını ifade etmişti.

Muhalefetin Önerisi

Dolarda kriz: 7 liralık fark için resmen tarih verdiler Dolarda kriz: 7 liralık fark için resmen tarih verdiler

Muhalefet, haftalık çalışma saatinin 37,5 saate düşürülmesi için TBMM'ye kanun teklifi sunmuştu. Bu teklif, mevcut düzenlemelerin yanı sıra haftalık çalışma saatlerinde daha da önemli bir düşüşü öngörüyor.

Editör: Birol Sancak