DİSK Genel Başkanı Artvinli hemşerimiz TAKA’ya konuştu; Taksim’de Olacağız DİSK Genel Başkanı Artvinli hemşerimiz TAKA’ya konuştu; Taksim’de Olacağız

Uzungöl'ün turizmdeki çekim merkezi haline gelmesindeki büyük emek ve mücadeleler, ancak yerel halkın ve işletmecilerin kendi gayretleriyle mümkün olmuştur. Ne yazık ki, bölgenin turizm potansiyelini artırma ve koruma konusundaki çabaları, yönetim tarafından yeterince desteklenmemektedir.
Özellikle son dönemde, Uzungöl'ün çevresindeki imar sorunları ve altyapı eksiklikleri, bölgenin sürdürülebilir turizm potansiyelini tehdit etmektedir. Turizm ile ayakta duran bölgenin, çevre koruma ve sürdürülebilir kalkınma ilkelerine uygun bir şekilde yönetilmesi gerekmektedir.
Ayrıca, bölgede yapılması planlanan HES projesi gibi doğaya zarar verebilecek girişimler, Uzungöl'ün turizm potansiyelini olumsuz etkilemektedir. Bölgenin turizm gelirlerinin, enerji projeleri gibi kısa vadeli ve çevreye zararlı projelerle riske atılması, gelecek için büyük bir tehlikedir.
Bu nedenle, Uzungöl'ün geleceğini korumak ve turizm potansiyelini sürdürülebilir bir şekilde değerlendirmek için, yönetimdeki vizyon eksikliğinin giderilmesi ve çevre koruma önlemlerinin artırılması gerekmektedir. Aksi halde, bölgenin eşsiz doğal güzellikleri ve turizm potansiyeli, plansız ve kontrolsüz bir şekilde yok edilebilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ