Program kapsamında depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu'nun yanı sıra İl Protokolü, üniversitenin akademik ve idari personeli, öğrenciler ve vatandaşlar programda bir araya geldi.

1D5Debd2 De0E 4035 86De D75A1E3D80A3

Kadınların Sosyal ve Ekonomik Güçlenmesi İçin Bir Adım: Mor Pazar Kadınların Sosyal ve Ekonomik Güçlenmesi İçin Bir Adım: Mor Pazar

Vali Aziz Yıldırım, programda yaptığı konuşmada depremlerin toplum üzerinde derin izler bıraktığını vurgulayarak, depremin yıkıcı etkilerine karşı alınacak önlemlerin önemine dikkat çekti. Yıldırım, "Bugün 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizin 11 ilini etkileyen ve 50 binden fazla can kaybına neden olan Kahramanmaraş Pazarcık merkezli, yıkıcı depremlerin seneidevriyesinde deprem felaketini Afet Yönetimi açısından değerlendirmek için bir aradayız. Panelin depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı bir kez daha anmak ve gelecekte aynı acıları tekrar yaşamamak için yapılacaklar konusunda bize düşen görevleri hatırlatmak acısından uyarıcı ve bilgilendirici olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

1A914Af2 5465 468A 9329 320D974F32De

Vali Yıldırım, afet yönetiminin sadece fiziksel yıkımın değil, aynı zamanda insanların afetlerle başa çıkma ve kurumların tepkilerini de içerdiğini belirterek, toplumun afetlere karşı nasıl tepki verdiğinin önemine vurgu yaptı. Toplumsal dayanışma ve bilimsel verilerin bir araya gelerek sağlıklı bir afet yönetimi için önemli olduğunu dile getirdi.

TRÜ Rektörü Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu ise üniversitenin deprem sonrası gerçekleştirdiği faaliyetlere değinerek, toplumsal yardım noktasında üniversitenin rolünü vurguladı. Âşıkkutlu, programın bir fırsat olduğunu belirterek, panelistlerin sunumlarını dinleyerek bilinçlenmenin önemine vurgu yaptı.

0B0Ae4Ba Ef03 4567 Beca 3Acd2E801892

Program, Dr. Öğr. Üyesi Galip Usta, Öğr. Gör. Dr. Esra Bekircan, Öğr. Gör. İsmail Turgut Pala ve Öğr. Gör. Lokman Odabaş'ın sunumlarıyla devam etti ve Vali Yıldırım'ın panelistlere teşekkür belgesi vermesiyle sona erdi.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Ayşe Sancak