Söz konusu iddialarla kendisinin bir alakası olmadığının altını çizen AK Parti Trabzon Milletvekili Vehbi Koç, “Benimle bir alakası olmadığı halde bir gemi ve bir tersane üzerinden; AK PARTİ Trabzon Milletvekili Vehbi Koç'un tersanesinde İsrail'e yük taşıyan gemilerin tamir edildiği ve kendisine ait bir başka geminin de İsrail'e yük taşıdığı yalanına nasıl ortak olabilirsiniz?” diyerek iftiralara tepkisini dile getirdi.

Filistin’de yaşanan insanlık dramına en büyük tepkinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından gösterildiğini vurgulayan Milletvekili Vehbi Koç açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Malum, son zamanlarda İsrail'le ilgili olarak birtakım sevkiyatlar, Türkiye Cumhuriyeti'nin İsrail'deki olaylara yeterince ilgi göstermediği noktasında muhalefet sıralarından bizlere oldukça eleştiriler getiriliyor. Oysa Sayın Cumhurbaşkanımızın gecesini gündüzüne katarak bu sıkıntının ortadan kalkması için verdiği mücadeleye bütün dünya şahittir. Değerli arkadaşlar, tabii ki medyada bazı şeyler konuşulabilir, birtakım yanlışlar varsa bunlar kamuoyuyla paylaşılabilir ama ahlak çok önemli.”dedi.

Ticaret sicil gazetesi üzerinde doğru bilgilere ulaşılmasının mümkün olduğunu bildikleri halde kasıtlı şekilde kamuoyunun yanlış yönlendirildiğini ifade eden Milletvekili Vehbi Koç şunları söyledi: “ Benim tersanemde İsrail'e yük taşıyacak olan gemilerin tamiratı yapıldığı söylendi; bunu şiddetle burada söylüyorum. Oysa ki bu tip haberler yapılırken en basitinden, en sıradan kuruluşlar bile ticari sicil gazetelerine bakarak ortağı kimdir, ne zaman burada bulunmuştur, ne zaman ayrılmıştır, şu anda faaliyet nasıl yapılıyordur, söz konusu olan geminin kaydı nerededir; hepsi rahatlıkla bilinebilir. Şimdi, bir gemiden bahsedildi, ki o geminin sahibi -seferi nasıl yaptığını, 7 Ekimden önce sefere gemisinin bağlanmış olduğunu- kendi avukatı vasıtasıyla kamuoyuna yeterli açıklamayı yaptı. Firmanın yetkilisi sefer esnasında, olaylar başladıktan sonra İsrail'e uğrayıp yükünü tahliye ettikten sonra ayrıldığını ve bir daha İsrail'e sefer düzenlemediğini açıklamıştır. Bizler bu çatı altında Türkiye Cumhuriyeti'nin milletvekilleri olarak ülkenin hak ve menfaatlerini korumak için gece gündüz çalışırken birbirimize; araştırmadan, bakmadan, etmeden nasıl böyle konuşuyorsunuz?” diyerek iftirayı dillendiren muhalefet partisi milletvekillerine genel kurulda tepki gösterdi.

TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Birol Sancak