ABD'li Banka Türk Lirası İçin Uzun Vadeli İyimserlik Belirtiyor

Altın Bilezik ve Gram Fiyatlarındaki Son Durum: 30 Nisan 2024 Altın Bilezik ve Gram Fiyatlarındaki Son Durum: 30 Nisan 2024

Wells Fargo, 2024'ün başlarında Türk Lirası'na yönelik uzun vadeli bir iyimserlik sergilemiş ve bu görüşünü artan bir inançla savunmuştu. Yerel seçimlerin ardından da, banka Türk Lirası'na ilişkin bu iyimser görüşünü koruyarak, doların TL karşısında zirveye ulaştığını ve 2025'te 30 TL'nin altına ineceğini öngördü.

Bankanın açıklamasında, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın sıkılaştırma politikasına geçmesinin piyasalardaki olumlu tepkileri artırdığı ve döviz kurlarının birbirine yakınlaşmasına yol açtığı belirtildi. Ayrıca, yerel seçimler öncesinde siyasi belirsizliğin azalmasıyla birlikte dolar priminin düştüğü vurgulandı.

Wells Fargo'nun tahminine göre, Türk Lirası'nın değerindeki artış, yerel siyasi istikrarın sağlanması, bağımsız para otoritesinin güvenilirliği ve demokratik sistemdeki istikrar, liranın gelecekte daha da güçlenmesine yol açacak.

Banka, Türk Lirası için yapıcı görüşünü daha da güçlendirerek, ülkenin para birimi sorununun artık geride kaldığına işaret etti. Ancak, açıklamada ara sıra volatilite yaşanabileceği ve tahminin 2025'in 3. çeyreğinin sonuna kadar geçerli olduğu belirtildi.

Wells Fargo'nun dolar/TL kurunda 2025'in ortalarında 30.00 TL'nin altına ineceğine dair tahmini, piyasalarda dikkatle takip ediliyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK