NBC News'e göre, Sensor Tower'ın verilerine dayanarak yapılan analizler, X'in günlük kullanıcı sayısında düşüş yaşandığını ortaya koyuyor. Musk'ın platformu "dünyanın şehir meydanı" olarak tanımlamasına rağmen, X'in Instagram ve TikTok gibi video odaklı sosyal medya rakiplerine yetişemediği ifade ediliyor.

Sensor Tower verilerine göre, X'in ABD'deki mobil uygulamasının günlük aktif kullanıcı sayısı Şubat ayında bir önceki yıla göre yüzde 18 düşüşle 27 milyona geriledi. Aynı analize göre, dünya genelinde X'in mobil uygulamasındaki günlük aktif kullanıcı sayısı da yüzde 15 azalarak 174 milyona indi.

X, TV Uygulamasıyla Yeniden Karşınızda! Artık Televizyonda Bile Kullanılacak... X, TV Uygulamasıyla Yeniden Karşınızda! Artık Televizyonda Bile Kullanılacak...

Musk'ın görev süresi boyunca dünya genelindeki kullanıcı sayısının her ay sabit kaldığı ya da azaldığı belirtilirken, X'in açıklamalarına göre dünya genelinde her gün 250 milyon kişinin X kullandığı iddia ediliyor. Ancak bu rakamın, Musk'ın platformu satın aldığı zamanki aktif kullanıcı sayısından düşük olduğu belirtiliyor.

Musk, Twitter'ı satın aldığı sırada platformun yaklaşık 258 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğunu söylemişti. Şirketin iddiasına göre ise X'i aylık bazda 550 milyon kişi kullanıyor.

Kaynak: NTV