Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. Memiş'in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, yatırımcıların bir sabah karalar bağlayabileceğine dikkat çekti.

Mini EYT Paketi Başladı! 1999-2007 Sonrası Girişlilere Müjde! Mini EYT Paketi Başladı! 1999-2007 Sonrası Girişlilere Müjde!

Memiş, özellikle altın ve gümüş gibi değerli metallerin fiyatlarının jeopolitik gerilimlere bağlı olarak değiştiğini belirtti. Bu nedenle yatırımcıların dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Açıklamasında, yatırımcıların dikkate alması gereken üç önemli noktayı sıralayan Memiş, öncelikle kaldıraçlı işlemlerden kaçınılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, açık pozisyonlardan uzak durulması ve fiyat yerine miktar odaklanılması gerektiğini belirtti.

Memiş, altın ve gümüş fiyatlarının son dönemde yaşadığı dalgalanmalara da değindi. Ons altının ve gram altının fiyatlarında yaşanan gerilemeleri ve bununla birlikte Bitcoin'in fiyatındaki artışları örnek gösterdi. Ancak, bu durumun geçici olabileceğini ve yatırımcıların uzun vadeli stratejilerini gözden geçirmeleri gerektiğini vurguladı.

Son olarak, Memiş, dolar ve altın paritesinde yaşanan değişimlere ve Bitcoin'in fiyatına olan etkisine de dikkat çekti. Fed'in 1 Mayıs'a kadar oyalanacağını ancak İran-İsrail misillemesinin durumu değiştirebileceğini belirtti.

İslam Memiş'in uyarıları, yatırımcıların stratejilerini gözden geçirmeleri ve piyasadaki dalgalanmalara karşı hazırlıklı olmaları gerektiği yönünde önemli bir hatırlatma niteliği taşıyor.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA