Bu önemli seçimde, 61 milyon 441 bin 882 seçmenin yanı sıra, 1 milyon 32 bin 610 genç de ilk kez sandık başına gidecek. Ülkede toplam 34 siyasi partinin adaylarının yarışacağı seçimlerde, 206 binden fazla sandık kurulacak. Bu sandıklarda, 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirlenmesi için oy kullanılacak.

Yeniden Refah Partisi Trabzon İl Başkanı Pulat: "Demiryolu Kaydırmasını Kabul Etmeyeceğiz" Yeniden Refah Partisi Trabzon İl Başkanı Pulat: "Demiryolu Kaydırmasını Kabul Etmeyeceğiz"

YSK'nın açıkladığı bilgilere göre, seçmenler oy kullanacakları sandık bilgilerini internet üzerinden veya telefon aracılığıyla öğrenebilecekler. Seçmen bilgi kağıdının getirilmesi artık zorunlu olmayacak; oy kullanmak için yalnızca TC kimlik numarası bulunan resmi bir belge yeterli olacak.

Seçimlerde oy pusulaları belirli renklerle ayrılacak ve seçmenler tüm pusulaları tek bir zarfa koyarak oy verecekler. Ayrıca, oy verme saatleri büyükşehirlerde ve diğer illerde farklılık gösterecek şekilde belirlendi. Özellikle doğu illerinde oy verme saatleri, güneşin batış saatine göre bir saat erkene alındı.

Seçim sürecinde herhangi bir sorun yaşanmaması ve demokratik bir ortamda seçimlerin tamamlanması için tüm hazırlıkların titizlikle yürütülmesi bekleniyor. Yerel seçimler, Türkiye'nin demokratik sürecinde önemli bir dönemeç olacak ve seçmenlerin tercihleriyle belirlenecek yeni yerel yöneticiler, ülkenin geleceğine şekil verecek.

Kaynak: AA