Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel hava durumu haritasına göre, Türkiye'nin kuzey ve batı kesimleri parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava ile karşılaşacak. Özellikle Kıyı Ege, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Balıkesir'in kuzey ve batısı, Çanakkale, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bolu, Karabük çevreleri ve Samsun'un iç ve doğu kesimlerinde yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Rize ve Artvin'in iç kesimleri ile Ardahan'ın kuzeyi ise karla karışık yağmur ve kar yağışlı bir havaya sahne olacak.

Ccb8481F 7154 416A 879E 0D461924Ace5

Meteoroloji, özellikle Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, bu illerin 600-800 metre üzeri rakımlı yerlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar beklendiğini belirterek vatandaşları uyardı. Yılbaşı dahil önümüzdeki hafta boyunca genel olarak kar yağışı beklenmiyor. Ancak, Pazar günü Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de yağmur olabileceği tahmin ediliyor.

Günün en yüksek sıcaklıkları şu şekildedir:

Ankara: Az bulutlu 13°C
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 15°C
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar yağmur ve sağanak yağışlı 17°C
Adana: Az bulutlu 21°C
Antalya: Az bulutlu 22°C
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, iç ve doğu kesimleri yağmur ve sağanak yağışlı 18°C
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 18°C
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 5°C
Diyarbakır: Az bulutlu 11°C

6Ac4E1F0 7192 49Fb 929C 584999Be742E
Artvin: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı, yağışlar kuvvetli 10°C
Diğer iller için de hava durumu ve sıcaklık bilgilerini takip etmek önemlidir. Hava durumu ile ilgili güncel bilgileri takip etmek, seyahat planlaması yaparken dikkatli olmak önemlidir.
TAKA/AYŞE SANCAK 

Editör: Ayşe Sancak