Trabzon'un Yomra ilçesinin belediye başkanı Mustafa Bıyık, görev süresinin sona ermesine yaklaşırken, belediye başkanlığı dönemindeki 5 yılını değerlendirdi ve yapmış olduğu icraatları anlattı. Başkan Bıyık, "Yomra belediye başkanlığı görevini bir dönem daha yaparak görevi tamamlamış olacağım. Bugüne kadar verdiğim her sözü tuttum. Vatandaşımızın karşısına çıkıp bir dönem daha yetki isteyeceğim. Yapacağım projeleri tamamlayıp müsaade isteyeceğim" şeklinde konuştu.

Bıyık, Yomra'da yapılacak olan seçim yarışına dair de değerlendirmelerde bulunarak, aday olan herkesi arayıp tebrik ettiğini ve saha çalışmalarında yaptığı icraatları anlatacağını ifade etti. Kişisel ve siyasi kavgalardan uzak durarak ılımlı bir seçim süreci izleyeceklerini belirten Bıyık, "Yomra'da yapılamayanları yapmak için yola çıktık. 5 yıl evvel Yomra'da yapılmayanları yapmak, ilçemizi ve insanlarımızı hakkı olan hizmetlere kavuşturmak için yola çıktık. Sizlerin desteği ile göreve seçildik. Şükürler olsun ki, 5 yıl boyunca ilçemize hizmet edebilmekten başka derdimiz olmadı. Her türlü zorluğa ve engele rağmen Yomra'ya hizmet aşkımız hiç körelmedi. Hiçbir zorluk karşısında pes etmedik" şeklinde konuştu.

Müsavat Dervişoğlu'nun Genel Başkanlığı için Cumhurbaşkanı'ndan Telefonla Tebrik Müsavat Dervişoğlu'nun Genel Başkanlığı için Cumhurbaşkanı'ndan Telefonla Tebrik

Başkan Bıyık, görev süresince gerçekleştirdiği hizmetleri ve projeleri şu şekilde sıraladı:

Doğalgaz Konforunu Yomra'nın Hizmetine Sunduk: 2019 yılında başlanan doğalgaz çalışmaları ile Yomra'nın merkez mahallelerini doğalgaz konforuna kavuşturduklarını belirten Bıyık, çalışmaların devam ettiğini ve 2024 sonuna kadar ilçenin tamamında doğalgaz konforunun sağlanacağını ifade etti. Ayrıca, doğalgaz çalışmaları nedeniyle bozulan yolların onarımlarının da belediye tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Hükümet Caddesi Yeniden Yapıldı: Uzun yıllardır bakım ve yenileme çalışması yapılmayan Hükümet Caddesi'nin tümüyle yenilendiğini belirten Bıyık, altyapı çalışmalarının ardından üst yapı çalışmalarına başladıklarını ve caddeyi modern bir görünüme kavuşturduklarını dile getirdi.

Yomra Kültür Merkezi İlçeye Çok Yakıştı: Yomra'nın sosyal yaşamına katkı sağlayacak modern bir kültür merkezinin önemine vurgu yapan Bıyık, eski düğün salonunu yıkarak yerine Yomra Kültür Merkezi'ni inşa ettiklerini ifade etti. Yomra Kültür Merkezi'nin ilçeye ve Trabzon'a hizmet verdiğini ve birçok organizasyona ev sahipliği yaptığını belirtti.
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Doğukan ÖZKURT