Et ve Peynir Fiyatlarında Belirgin Yükseliş

Kirmizi Et Balik Ve Beyaz Et Secme Tuyolari 1693 1

Başakşehir'de Çocukların Tehlikeli Oyunu: Silahla Arkadaşını Kovaladılar Başakşehir'de Çocukların Tehlikeli Oyunu: Silahla Arkadaşını Kovaladılar

Bu zam özellikle et ve peynir gibi ürünlerde belirgin şekilde hissediliyor, uzmanlar ise asıl fiyat artışlarının bayramdan sonra daha da belirginleşeceğini öngörüyor.

Zamlar Hızla Etkilerini Gösteriyor

market-3

Yerel seçimlerin sona ermesiyle birlikte güncellenen etiketlerdeki zam oranı şimdiden yüzde 20'yi geçmiş durumda. Cumhuriyet gazetesinden Ali Can Polat'ın haberine göre, şubat ayında 2.739 liraya dolan alışveriş sepeti, seçimlerin ve Ramazan ayının etkisiyle mart ayı boyunca genel fiyat artışlarına maruz kalmıştı.

En Büyük Artış Et ve Peynirde

market-2

Aynı sepetin bugünkü değeri ise yüzde 20 zamla 3.308 liraya ulaşmış durumda. Sepette bulunan 22 üründen 20'sinde fiyat artışı görülüyor. Bu artışın en belirgin olduğu ürünler ise et ve peynir grubunda karşımıza çıkıyor. Şubat ayında 379 liraya satılan bir kilogram kıyma, yüzde 39'luk bir zamla 519 liraya yükselirken, aynı dönemde 469 liraya satılan bir kilogram dana eti yüzde 32 zamla 619 liraya çıkmış durumda. Beyaz peynirde ise şubatta 330 liraya satılan bir kilogramlık paket, bugün yüzde 16 zamla 382 liraya ulaşmış durumda.

Uzmanlar: Asıl Zamlar Bayram Sonrası

Fiyatlardaki hızlı artışı değerlendiren Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz, asıl fiyat artışlarının bayramdan sonra görüleceğini belirtiyor. Özellikle Ramazan nedeniyle ertelenmiş zamların seçim sonrası hızla gerçekleştiğini ifade eden Deniz, ayın 15'inden sonra ciddi zamların beklendiğini dile getiriyor. Ayrıca, market enflasyonunun çift haneli rakamlara ulaşabileceği endişesini taşıyor ve akaryakıtta da fiyat artışlarının beklediğini vurguluyor.

Kaynak: KARAR