Trabzon’un Yomra ilçesinde asırlık çınar olarak bilinen Mustafa Yıldırım, 100 yılı aşkın yaşamında gördükleri, duydukları ve tecrübeleriyle adeta ilçenin hafızası oldu. Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, ilçenin en yaşlı ismi olan Yıldırım’ı ziyaret ederek hem sohbet etti hem de geçmişe dair bilgiler aldı.

“Mustafa amcamız tecrübeleriyle bize ışık tutuyor”
Başkan Bıyık, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İlçemizin yaşayan en yaşlı insanı Mustafa amcamız ile hem sohbet etme hem de birlikte dağları gezme fırsatımız oldu. Yaşı 100’ü aşmış olmasına rağmen hem hafızası hem de enerjisiyle hala Yomra’nın en kıymetli hafızalarından birisidir. Bu şehirde birçok insanı, birçok başkanı görüp geçirmiş olan Mustafa amca tecrübeleriyle bizlere her zaman ışık tutmuştur. Fırsat buldukça kendisinin hayat tecrübelerinden yararlanırım.”

OMÜ Yaşam Merkezi’nde aşure ikramı
OMÜ Yaşam Merkezi’nde aşure ikramı
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2025 07 01 At 17.17.55

“Onlar nesiller arası en değerli köprülerimiz”
Bıyık, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Başta Mustafa amca olmak üzere tüm büyüklerimize sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum. Onlar, nesiller arası en değerli köprülerimiz. Kıymetlerini bilelim.”

Muhabir: DOĞUKAN ÖZKURT