Kalkandere’de Hüzün Hâkim
Rize'nin Kalkandere ilçesi, henüz 12 yaşındaki Zeynep Yılmaz’ın vefatıyla derin bir üzüntü yaşadı. Atatürk Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi olan Zeynep, 10 yaşında konulan kanser teşhisi sonrası uzun süredir yaşam mücadelesi veriyordu. Rize ve Ankara Hacettepe Onkoloji Hastanesi’nde tedavi gören minik Zeynep, Kurban Bayramı için geldiği memleketinde durumu ağırlaşınca Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Onkoloji Merkezi’ne kaldırıldı. Ancak doktorların tüm çabalarına rağmen hayata tutunamadı.
Gözyaşlarıyla Uğurlandı
Zeynep Yılmaz için Kalkandere Merkez Camii'nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Dualar eşliğinde uğurlanan Zeynep, Kızıltoprak Mahallesi'ndeki aile kabristanlığına defnedildi. Cenazeye ailesi, yakınları, okul arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Küçük yaşta verdiği mücadeleyle herkesin gönlünde yer eden Zeynep’in ardından gözyaşları sel oldu.
Aile ve İlçe Protokolü Derin Üzüntü Yaşadı
Zeynep Yılmaz, Asaf Yılmaz'ın kızı, Kızıltoprak Mahalle Muhtarı Ercan Yılmaz'ın yeğeni, Kalkandere Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz’ın ise akrabasıydı. Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz ve Kaymakam Alpay Dincel, sosyal medya üzerinden başsağlığı mesajları yayımlayarak aileye taziyelerini iletti. Başkan Yılmaz, “Yüreğimizi yakan bir acı yaşıyoruz. Güzel yavrumuz Zeynep’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum” ifadelerini kullandı.
Kanserle Mücadelede Farkındalık Çağrısı
Zeynep’in kaybı, küçük yaşta kanserle mücadele eden çocuklara dair toplumsal farkındalığın önemini bir kez daha hatırlattı. Eğitim hayatına devam etmeye çalışan ve zorlu tedavi sürecine rağmen umudunu yitirmeyen Zeynep, ilçede azmiyle biliniyordu. Aile yakınları, “Zeynep hasta değilmiş gibi hayata tutunuyordu. Gülüşüyle her yeri aydınlatıyordu” sözleriyle duygularını dile getirdi.
Dayanışma ve Taziye Mesajları Sosyal Medyada Yayıldı
Zeynep Yılmaz’ın vefatı sonrası sosyal medyada çok sayıda taziye mesajı paylaşıldı. Öğretmenleri, okul arkadaşları ve vatandaşlar, minik Zeynep’in ardında derin bir iz bıraktığını belirten duygusal paylaşımlar yaptı.