2019-2020 sezonunda çeyrek finalde Sancaktepe FK’ya 3-1 mağlup olan 1461 Trabzon, 2020-2021 sezonunda ise yarı finalde karşı karşıya geldiği Kocaelispor ile Kocaeli’de oynanan ilk maçta 0-0 berabere kalmıştı.

YETER ARTIK

Trabzonspor'un Yeni Transfer O Mevkide Hayal Kırıklığı Yaşattı! Trabzonspor'un Yeni Transfer O Mevkide Hayal Kırıklığı Yaşattı!

İkinci maçta rakibiyle 2-2 berabere kalan Lacivert-Kırmızılılar, hakem Özgür Yankaya’nın verdiği ve veremediği tüm kararlarının tartışma konusu olduğu müsabakada Kocaelispor’a elenerek final şansını kaçırmıştı. 2021-2022 sezonunda Bayburt Özel İdarespor’a çeyrek finalde elenen 1461 Trabzon, bu sezonda da finalde hakem Volkan Bayarslan, VAR hakemi Onur Özütoprak ve AVAR hakemi Emre Malok’un kurbanı olarak yine 1.Lig’den olan taraf oldu. 

TRABZON DÜŞMANLIĞI ORTADA

Her sezon bir hakem faciasına kurban giden 1461 Trabzon FK’da camia isyan noktasına geldi. Özellikle Trabzon şehrine karşı olan düşmanlığın gözler önüne serildiği müsabakada çifte standart kararların alınmasının ardından Türk futbolunda adaletin kalmadığı yönünde vurgular yapıldı. Hem Trabzonspor hem de 1461 Trabzon FK’nın aynı hakemler üzerinden hakkının gasp edilmesi Türk futbolunda Trabzon ismine karşı olan karşıtlığı bir kez daha gözler önüne serdi. 

Muhabir: AYTEKİN AKAY